Kaalikeittodieetti

Kaalikeittodieetin perusajatus on selkeä: syödään pelkkää kaalikeittoa, jota myös laihduttajien ihmekeitoksi kutsutaan. Koska kaalikeitto poistaa elimistöstä nesteitä ja sisältää vain vähän energiaa, auttaa se pudottamaan painoa tehokkaasti. Vähäenergisyytensä takia keittoa saa myös syödä aina kun on nälkä, joten tällä vähäkalorisella dieetillä ei tarvitse kärsiä lainkaan nälästä!

Kaalikeittodieetin toteutus

Kaalikeittodieetti kestää perinteisesti viikon, mutta sen voi venyttää myös 14 päivää kestäväksi dieetiksi. Yli kahden viikon kestävää kaalikeittodieettiä ei kuitenkaan suositella. Jo ensimmäisen viikon aikana kaalikeittodieetti voi kuitenkin pudottaa 5 kiloa ruumiinpainosta, joten kovin pitkää kuuria ei senkään puolesta yleensä tarvita. Vaikka suuri osa pudonnesta painosta onkin luonnollisesti nesteitä ja palaa takaisin normaaleihin ruokatottumuksiin siirtyessä, voi kaalikeittodieetti olla loistava tapa esimerkiksi aloittaa laihduttaminen tai elämäntaparemontti. Lisäksi kaalikeittodieetin avulla voi myös olla parhaimmillaan esimerkiksi tietyssä juhlassa tai tapahtumassa.

Vaikka kaalikeittodieetin noudattaminen on periaatteessa vain kaalikeiton syömistä, on siitä hieman eri versioita. Jossakin versiossa syödään pelkkää kaalikeittoa, jossain keittoon saa lisätä myös lihaa ja jossain keiton lisäksi syödään tiettyjä määrättyjä ruoka-aineita, jotka vaihtelevat päivittäin.

Kaalikeittodieetissä on kuitenkin tärkeää, ettei syö mitään kiellettyjä aineita. Näiden joukkoon kuuluvat esimerkiksi leipä, makeiset, alkoholi, kahvi ja tee. Sen sijaan vettä tulee juoda runsaasti, jopa kolme litraa päivässä.

Kaalikeittoresepti

  • 1 keskikokoinen kaali
  • 4-5 sipulia
  • 3-6 porkkanaa
  • nippu varsiselleriä
  • 2 paprikaa
  • 1-2 tlk tomaattimurskaa
  • 2 kasvisliemikuutiota
  • mausteeksi persiljaa, chiliä ja/tai maustepippuria

Pese, kuori ja pilko vihannekset. Laita ne kattilaan ja peitä vedellä. Kiehauta ja hauduta, kunnes vihannekset ovat pehmenneet. Lisää muut ainekset ja mausteet. Kiehauta ja anna hautua hetki.

Kaalikeittoa voi valmistaa kerralla koko viikon tai dieetin tarpeiksi.

Kenelle kaalikeittodieetti ei sovi?

Kaalikeittodieettiä ei suositella diabeetikoille tai jotain muuta perussairautta sairastaville ihmisille, raskaana oleville tai imettäville naisille, lapsille tai iäkkäille ihmisille.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa