Supermallidieetti

Supermallidieetti on Kelly Killoren Bensimonin kehittämä dieetti, jonka tavoitteena on elimistön näännyttämisen sijaan ravita sitä parhaalla mahdollisella tavalla. Terveellisen, ravitsevan ruuan lisäksi dieettiin kuuluu kevyttä liikuntaa ja muutenkin elimistön huolehtimista esimerkiksi riittävän pitkien yöunien avulla. Ja vaikka dieetin aikana ei ole tarkoitus näännyttää elimistöä, voi tämän vain kolme päivää kestävän supermallidieetin aikana pudottaa 1-2 kiloa. Vaikka poistuva paino on suurimmaksi osaksi nestettä, auttaa supermallidieetti terveellisessä syömisessä ja siten laihtumisessa myös pidemmällä tähtäimellä.

Kellyn vihreä mehu

Supermallidieettiin kuuluu olennaisena osana niin sanottu Kellyn vihreä mehu, joka on täynnä ravintoaineita, mutta sisältää vain vähän energiaa. Sen valmistaminen on helppoa, joten dieetin noudattaminen ei jää liian vaikeista ruokaohjeista kiinni. Noin kaksi lasia Kellyn vihreää mehua saa alla olevalla reseptillä:

  • 8 tuoretta mintunlehteä silputtuna
  • 4 lehteä tuoretta sitruunamelassia tai persiljaa silputtuna
  • 3 lehtikaalin lehdet silputtuna
  • 1,5 dl parsakaalia silputtuna
  • 1 tl tuorepuristettua limemehua
  • 0,75 dl tuorepuristettua appelsiinimehua
  • 1,5 dl vettä

Kaikki yllä olevat ainekset sekoitetaan blenderissä, kunnes juoma on tasaista.

Supermallidieetin ruokavalio

Supermallidieetin ruokavalio perustuu pitkälti öljyn, alkoholin, suolan, sokerin, pähkinöiden ja kofeiinin poistamiseen ruokavaliosta. Näin saadaan aikaan myös puhtaampi ruokavalio, joka sisältää vähemmän prosessoituja elintarvikkeita. Dieettiin kuuluu myös hyvin tärkeänä osana runsas vedenjuonti ja vettä tuleekin juoda kahdeksasta kymmeneen lasia päivässä. Tämä mahdollistaa elimistön kosteuttamisen sisältäpäin ulkoisten rasvojen ym. sijaan tai lisäksi.

Supermallidieetissä on selkeät ruokaohjeet päivän jokaiselle aterialle. Aamiaiseksi juodaan aina kaksi kupillista Kellyn vihreää mehua, lounaaksi kanaa, vihanneksia sekä täysjyväriisiä ja päivälliseksi höyrytettyä pinaattia, sitruunamehua sekä vähärasvaista pihviä, katkarapuja tai kanaa. Kolmen päivän dieetin aikana ruuat ovat päivittäin samat, mutta vaihtelua syömisiin saa vihannesten avulla sekä syömällä esimerkiksi ensimmäisenä päivänä katkarapuja, toisena pihviä ja kolmantena kanaa. Päivällisen jälkeen tulee juoda sitruunamehulla maustettu lasillinen vettä.

Yksi supermallidieetin vinkeistä on myös vaihtaa lautasia. Mikäli on erikseen ruokalautanen ja salaattilautanen, vaihda niiden merkitystä keskenään. Salaattilautanen pienempänä auttaa sinua ottamaan vähemmän lihaa ja lisukkeita, kun taas suurempi ruokalautanen kannustaa salaatin syönnin lisäämiseen.

Useat meistä syövät kiireessä, joka estää ruuasta nauttimisen ja altistaa meidän myös suuremmille ruoka-annoksille ja siten lihomiselle. Supermallidieetissä jokaista suupalaa pitääkin pureskella vähintään kahdeksan kertaa. Tällöin on aikaa nauttia ruuasta ja aivot myös tunnistavat nopeammin vatsan olevan täysi, jolloin ruokaa syö vähemmän.

Lisäksi supermallidieetissä ruuan jälkeen tulisi pestä hampaat sekä nauttia minttupurukumia, koska raikas suu saa mielen pysymään paremmin poissa ruuasta. Supermallidieetin ohjeisiin kuuluu myös päivittäin otettava monivitamiinitabletti.

Liikunta ja muu hyvinvointi supermallidieetillä

Kuten monissa muissakin dieeteissä, myös supermallidieetissä korostetaan liikunnan merkitystä. Tämä ei kuitenkaan tarkoita kovilla syketasoilla tehtävää hikirääkkiä, vaan kevyttä liikuntaa, joka parantaa elimistön hyvinvointia, mutta johon on energiaa hieman vähemmilläkin syödyillä kaloreilla.

Supermallidieetillä kannustetaan liikkumaan noin 20 minuuttia joka päivä kevyttä liikuntaa. Se voi olla esimerkiksi kävelyä, pyöräilyä, pilatesta tai joogaa. Kellyllä on myös oma 25:n minuutin liikuntaohjelma, joka sisältää 18 minuuttia kevyttä juoksua tai hölkkää ja sitä seuraavan lyhyen lihaskunto-osuuden.

Supermallidieetillä korostetaan sekä elimistön että mielen hyvinvointia. Sen takia kannustetaankin oikean syömisen ja liikkumisen lisäksi nukkumaan vähintään kahdeksan tuntia joka yö. Liian lyhyet yöunet tutkitusti vaikeuttavat painonhallintaa. Supermallidieetillä kannustetaan myös itsensä hemmottelemiseen muilla keinoilla kuin ruualla: käy mani- tai pedikyyrissä, ota pitkä kylpy ja laittaudu oikein nätiksi.

Kenelle supermallidieetti ei sovi?

Vaikka supermallidieetti onkin suunnattu naisille, voi sitä noudattaa kaikki perusterveet aikuiset. Mikäli dieetin sopivuus itselle mietityttää, kannattaa kysyä asiasta lääkäriltä.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa