Vaahterasiirappidieetti

Vaahterasiirappidieetti, vaahterasiirappipaasto, sitruunamehupaasto, sitruunamehudieetti, vaahterasiirappi-sitruunamehudieetti? Vahterasiirappidieetillä on monta eri nimeä, mutta pääasiallisesti sillä tarkoitetaan dieettiä tai paastoa, jolloin nautitaan vaahtera-palmusiirapista, sitruunamehusta ja cayennepippurista tehtyä paastojuomaa aina, kun on nälkä.

Vaahterasiirappidieetti ei ehkä ole parhaimmillaan varsinaiseen laihdutukseen, mutta se on loistava tapa poistaa elimistöstä ylimääräistä nestettä ja puhdistaa kehoa. Lisäksi dieetin jälkeen on usein helppo jatkaa terveellisemmillä ja kevyemmillä ruokavalinnoilla kuin ennen dieettiä. Vaahterasiirappidieetti voikin olla esimerkiksi loistava tapa aloittaa laihdutus tai keino olla parhaimmillaan ennen tärkeitä juhlia.

Viikon vaahterasiirappidieetin aikana paino putoaa yleensä parista kilosta noin viiteen kiloon. Täytyy kuitenkin muistaa, että tämä määrä on hyvin yksilöllinen.

Vaahterasiirappidieetin toteutus

Vaahterasiirappidieetti on käytännössä hyvin yksinkertainen. Vaahterasiirappijuoman lisäksi saa nauttia vettä, jota myös suositellaan juomaan paljon, sekä esimerkiksi sokeroimatonta teetä. Kaikki kiinteä ruoka kuitenkin korvataan vaahterasiirappijuomalla.

Ennen varsinaista vaahterasiirappidieettiä kannattaa keventää ruokavaliota muutaman päivän ajan. Esimerkiksi kaikki nopeat hiilihydraatit sekä makeat ja raskaat ruuat kannattaa jättää pois tai ainakin vähentää niiden määrää huomattavasti. Lisäksi ennen vaahterasiirappidieetin aloitusta voi muutaman päivän ajan koittaa esimerkiksi raakaruokavaliota, jolloin ei syödä mitään, mikä on kypsennetty yli 40 asteen lämpötilassa. Tämä niin sanottu ease-in-vaihe tai paastoon laskeutuminen/valmistautuminen helpottaa itse vaahterasiirappidieetin aloitusta, mutta se ei ole mitenkään pakollinen.

Vaahterasiirappidieetillä nautitaan yleensä kuudesta kahteentoista lasia vaahterasiirappijuomaa päivässä. Mitä enemmän juo, sitä parempi. Toisaalta hyvin suuret määrät vaahterasiirappijuomaa lisäävät päivittäistä energiansaantia, joten jos tavoitteena on elimistön puhdistamisen sijaan maksimaalinen painonpudotus, ei kannata juoda paljoa yli kuutta lasia vaahterasiirappijuomaa päivässä. Kuusi lasia on kuitenkin minimi, jonka alle ei kannata mennä. Vaahterasiirappidieetti kestää yleensä 7 päivää ja kaksi viikkoa on maksimi, jonka yli ei sitä kannata venyttää.

Vaahterasiirappidieettiin kuten muihinkin yleisiin paastoihin kuuluu olennaisena osana suolihuuhtelu. Sen voi tehdä joko käyttämällä suolihuuhtelupussia tai juomalla merisuolavettä, joka on useiden vaahterasiirappipaastoajien suosima tapa. Tällöin juodaan noin litra haalean lämpöistä vettä, johon on lisätty kaksi teelusikallista suolaa aamulla tyhjään vatsaan. Myös yrttiteen juominen saattaa auttaa.

Vaahterasiirappidieetin jälkeenkin kannattaa harkita mitä syö. Käytännössä tässä vaiheessa voi syödä samoja ruoka-aineita kuin muutama päivä ennen dieettiä, vähitellen nostaen ruoka-annosten kokoa ja syötävien ruoka-aineiden määrää. Myös tässä vaiheessa on hyvin tärkeää muistaa juoda riittävästi vettä.

Vaahterasiirappijuoman aineet

Vaahterasiirappipaastoa voidaan kutsua myös sitruunamehupaastoksi, koska juomassa on sekä vaahterasiirappia että sitruunamehua. Näiden lisäksi juomaan lisätään cayennepippuria.

Vaahterasiirappidieetissä käytettävä vaahterasiirappi voi olla perinteistä vaahterasiirappia tai vaahtera-palmusiirappia. Vaahtera-palmusiirappi valmistetaan nimensä mukaisesti vaahteran ja palmun mahlasta ja se on kehitetty nimenomaan vaahterasiirappidieettiä varten. Sekä vaahtera- että palmusiirapissa on paljon erilaisia kivennäis- sekä hivenaineita ja niiden ravintoainesisällöt myös täydentävät toisiaan.

Sitruunan hyödyt dieetissä perustuvat pitkälti sen tasapainottavaan, puhdistavaan ja emäksiseen vaikutukseen elimistössä. Lisäksi sitruunat sisältävät paljon C-vitamiinia. Cayennepippuri voi kuulostaa oudolta lisältä juomaan, mutta se tehostaa verenkiertoa sekä irrottaa limaa.

Vaahterasiirappidieettiä varten kannattaa ostaa koko dieetin ajaksi tarvittavat ainekset ennen dieettiä. Tällöin ei joudu menemään nälkäisenä kauppaan ostamaan lisää esimerkiksi sitruunoita, jolloin houkutukset voivat kasvaa hyvinkin suuriksi.

Vaahterasiirappijuoman valmistus

Periaatteessa vaahterasiirappijuoman valmistus on hyvin helppoa, mutta on muutamia asioita, jotka tulee muistaa sitä valmistettaessa. Näihin kuuluu esimerkiksi tuoreiden sitruunoiden käyttäminen. Sitruunoita ei myöskään tule säilyttää jääkaapissa tai ainakin ne olisi syytä ottaa pois jääkaapista hyvissä ajoin ennen juoman valmistamista.

Yhdeen isoon lasilliseen (n. 2,5 dl) tulee:

  • 1-2 rkl vaahterasiirappia
  • 1-2 rkl tuorepuristettua sitruunamehua
  • ripaus cayennepippuria

Lasi täytetään täyteen vedellä ja aineet sekoitetaan keskenään.

Juoman voi nauttia heti valmistamisen jälkeen ja se on myös suotavaa. Mikäli haluaa tehdä juomia valmiiksi, suositellaan pelkästään vaahterasiirapin ja sitruunamehun sekoittamista. Cayennepippuri ja vesi tulisi lisätä vasta juuri ennen juoman nauttimista.

Kenelle vaahterasiirappidieetti ei sovi?

Vaahterasiirappidieetti on raskas paasto, jota ei suositella esimerkiksi lapsille tai jotakin perussairautta sairastaville ihmisille. Myöskään raskaana olevien tai imettävien naisten ei suositella kokeilevan vaahterasiirappidieettiä.

Kommentoi sosiaalisessa mediassa